web analytics
May 182010
 

Editura ANAMAROL, Bucuresti, 2010

La aproximativ sase luni de la lansarea volumului de versuri Evadarea din spatiul virtual, scriitorul australian de origine romana, George Roca, se afla din nou in Romania pentru a lansa o noua carte. De data aceasta este o carte de proza: De vorba cu stelele, aparuta la Editura Anamarol din Bucuresti.

Cunoscut pentru perseveren?a cu care promoveaza imaginea Romaniei in paginile revistei electronice Romanian VIP al carei redactor sef este, (http://www.romanianvip.com/) , dar si in alte numeroase reviste de limba romana virtuale sau tangibile la care este redactor, George Roca ne ofera in cele 312 pagini format A5 ale volumului sau, 25 de interviuri cu „stele” romanesti pe care le-a cules, le-a descifrat stralucirea si le-a lansat pe firmamentul virtual. Cine sunt „Stelele”? Personalitati de origine romana atat din diaspora cat si din Romania: 6 din America, 7 din Australia, 12 din Uniunea Europeana (care include si Romania).

Prima lansare a volumului va fi facut? vineri, 21 mai 2010, la Universitatea Nationala de Aparare, in cadrul celui de al XXXIV-lea Congres al Academiei Romano – Americane care se desfasoara anul acesta la Bucuresti. Aceasta lansare va fi dedicata de autor colegilor sai de la Academia Romano – Americana si organizatorilor congresului (UNA).

Tot in Bucuresti va avea loc cea de-a doua lansare, miercuri 26 mai 2010, orele 11:00 la Biblioteca Metropolitana din Bucuresti, strada Tache Ionescu Nr 4 sector 1 (Piata Amzei), in prezenta  membrilor Ligii Scriitorilor din Romania si a  prietenilor autorului: scriitori, jurnalisti, artisti. Vor fi prezenti si cativa dintre cei intervievati, precum scriitorii Corneliu Leu, Cristian Negureanu, Darie Ducan, artistii plastici Cornel Durgheu, Alina Paraschiv, Melania Cuc, cantareata  Xonia (Loredana Sachelaru) si fotbalistul Victor Paraschiv.

In prima parte a lunii iunie, cartea va fi lansata – tot in prezenta autorului – si la Oradea,Timisoara si Cluj.

Cornelia TURLEA-CHIFU

Mai 2010

http://revistaniramart.wordpress.com/2010/05/16/lansare-de-carte-la-bucuresti-george-roca-de-vorba-cu-stelele-interviuri

UN TRUBADUR AL SPATIULUI VIRTUAL – Postfata la Cartea “De vorba cu stelele” de George Roca

George Roca, redactorul sef al publicatiei americane „Romanian Vip”

L-am cunoscut pe o strada din internet. Acolo, intr-o casa de la o anume intersectie, sa zicem a timpului cu gandul, el face o revista, o revista buna si interesanta, pe care o raspandeste in lumea de pretutindeni… „Romanian VIP”.

Pe langa faptul ca poetul George Roca este un sclav si un trubadur al spatiului virtual de pe internet, el este un umanist, in sensul cel mai frumos si imediat al cuvantului – adica un om de omenie, pentru omenie, pentru intelegere si apropiere intre oameni, indiferent de pe ce punct al pamantului ar fi ei, fie el Romania (in primul rand!), fie Australia – pentru ca acolo traieste domnia sa acum, cu familia, fie din Israel, Canada, Statele Unite, unde isi gazduieste „romvipul”, sau aiurea.

Textul Intregral: NIRAM ART RO

Roni Caciularu

Scriitor si jurnalist

Israel